PRT-Forest

>PRT-Forest

PRT-Forest

PRT-Forest Oy er specialister inden for mekanisk træbehandling. De startede deres forretning for næsten 50 år siden og producerer træhuse, indflytningsklare huse og fast inventar til køkkener, bade- og soveværelser.

PRT-Forest blev kunde hos Pagero i foråret 2016, men deres faktureringsproces blev digitaliseret for længe siden.

”I 2005 begyndte vi med indkøbsfakturaer og i 2010 med salgsfakturaer”, fortæller Anne Voho, økonomichef hos PRT-Forest Oy. ”Leverandører inden for B2B-handel og deres kunder, krævede e-fakturaer og i fællesskab med dem begyndte vi digitaliseringen af vores faktureringsproces.”

0
Antal ansatte
0
Fakturavolumen/år
0 M€
Omsætning

Det var en udfordring at bytte operatør

”Det at bytte operatør er normalt en ret vanskelig proces. Leverandører skal informeres om den nye faktureringsadresse og selvom, at finske Finvoice er velfungerende, medfører forandring altid en hel del udredninger og rettelser af fejl. Breve fra leverandører når måske ikke frem til korrekte modtagere eller forsvinder, og oplysninger i standardfelter kan være forkerte eller ikke eksisterende.”

”Men det handler kun om opstartsproblemer. Umiddelbart efter, begynder man at se den positive effekt, så det er definitivt værd at bruge lidt tid på overgangen.”

”Nu hvor vi har ændret vores fakturahåndteringen er hele 78% af vores indkøbsfakturaer elektroniske. Forskellen er enorm.”

E-fakturering i hurtig tempo

”I vores tilfælde var 3% af vores udgående fakturaer elektroniske i 2013.Nu er allerede halvdelen af vores udgående fakturaer elektroniske og vi modtager i princippet slet ingen papirfakturaer. Nu hvor vi har ændret vores fakturahåndteringen er hele 78% af vores indkøbsfakturaer elektroniske. Forskellen er enorm. Det kunne ikke være meget bedre, da en hel del af vores kunder består af forbrugere og vores udenlandske leverandører ikke har digitaliseret deres processer som vi har.”

”Pagero havde noget som de andre ikke havde – IFS-ekspertise.”

IFS-ekspertise, webportal og support – en enestående kombination

”Hos PRT-Forest anvender vi IFS som en af vores forretningssystemer. Da vi besluttede at skifte udbyder, var planen at finde en løsning som kunne sende fakturaer direkte fra vores økonomisystem. Pagero havde noget som de andre ikke havde – IFS-ekspertise. Med Pagero’s hjælp blev funktionen sat op. Desuden var implementeringen meget hurtig og det var let at komme i gang, specielt på grund af deres kendskab til IFS-forretningssystemet.”

”En anden grund til, at vi gik over til Pagero var, at de tilbød en strålende webportal, med dens hjælp har vi lykkedes med at øge volumen af vores elektroniske indkøbsfakturaer. Selv supporten fungerer strålende. Portalen hjælper både vores leverandører, som ikke har et system til at sende og modtage e-fakturaer med, og os selv på grund af et øget e-flow.”

Enkel anvendelse og længere arkiveringstid

”Pagero Online er et velstruktureret arbejdsredskab, hvor oplysninger fremgår meget tydeligt og er nemme at finde. Desuden er arkiveringstiden for fakturaoplysninger meget længere hos Pagero, end den er hos andre. Vores leverandører, som anvender Pagero Online har også været meget tilfredse.”

Besparelser og korrekte oplysninger i forretningssystemet

”Med e-fakturering sparer vi på mange forskellige måder; reducering af arbejdstimer, portoudgifter og forbrug af papir. Ved, at vi automatisk får alle oplysninger ind i vores system, fejlfrit og hurtigt, sparer vi også en masse tid. Vi kan betale vores fakturaer til tiden og udnytte forskellige rabatter. Miljøvenligheden er også meget positiv og en god konsekvens af e-fakturering, og vi slipper for unødvendige udprint af fakturaer.”

Fungerende samarbejde mellem support- og salgsafdeling

”Salgsafdelingen har kontaktet os regelmæssigt, hvilket er godt og givetvis vigtigt for, at vi skal kunne udveksle ideer og høre hvad, der sker i respektive afdelinger. Vi kan desuden altid ringe til supportafdelingen og stille spørgsmål og få hjælp hvis det er nødvendigt.”

”Nu har vi en tjeneste, som har fungeret eksemplarisk lige siden opstarten. Vi er meget tilfredse med vores nuværende situation og operatør. Og tænk hvis vi ikke havde denne løsning, skulle vi stå og indlæse 49 000 fakturaer, det ville være meget besværligt.”

prt forest secondary

Skole campus ved Pudasjärvi, som er produceret af Kontiotuote Oy. Bygningen, som er lavet af træstammer, har fået megen omtale.

Om PRT-Forest

PRT-Forest Oy arbejder inden for byggeindustrien og blev grundlagt for næsten 50 år siden i 1968. Koncernen er specialister inden for mekanisk træbehandling og producerer træhuse, indflytningsklare huse og fast inventar til køkkener, bade- og soveværelser. Til koncernen hører desuden en fabrik, som producerer vinduer og yderdøre. Virksomhedens produktion er koncentreret i Finland, men de eksporterer komponenter og færdighuse til blandt andet Norden, Europa, Mellemøsten, Kina, Japan og Rusland.

2017-09-19T10:02:28+00:00 7 March 2017|Ikke-kategoriseret|