Renta Group

>Renta Group

Renta Group

Renta Group Oy er en udlejningskæde for entreprenørmaskiner, der blev grundlagt i 2016, da tre markedsaktører, Telinekymppi Oy, Kehä-Kone Oy og Jascoa Oy, blev slået sammen. Udlejningsvirksomheden er vokset kraftigt, og på et år har virksomheden udviklet sig fra et enkelt kontor til et udlejningsnetværk, der omfatter 20 servicepunkter rundt om i landet.

0
Antal ansatte
0 M€
Omsætning

Hurtig vækstrate krævede fleksibel leverandør

Samarbejdet mellem Renta Group og Pagero blev indledt i maj 2016. ”Vi kendte Pagero fra tidligere og havde positive erfaringer med dem. I en situation hvor væksten var kraftig, og vores system blev bygget ekstremt hurtigt op, havde vi brug for en pålidelig tjenesteleverandør, der hurtigt og smidigt kunne få os koblet op. Vi havde indtryk af, at Pagero var sådan en tjenesteleverandør, og sådan har det også fungeret i praksis”, fortæller økonomichef for Renta Group, Lauri Matikainen.

”Udlejningen af entreprenørmaskiner er vores såkaldte greenfield-projekt, der er opbygget fra nul på et år. Den hurtige vækstrate krævede stor fleksibilitet fra den tjenesteleverandør, vi søgte, og Pageros hurtige arbejdsmåde og direkte kontakter svarede præcis til det, situationen krævede.”

”Pageros hurtige arbejdsmåde og direkte kontakter levede helt op til det, situationen krævede.”

Ukompliceret implementering

”Renta Oy var det første selskab i koncernen, der begyndte at anvende Pageros tjenester. Det skete lige efter opkøbet af Jascoa Oy, og på det tidspunkt nærmede vores transaktionsvolumener sig flere hundrede udgående fakturaer om måneden. De øvrige virksomheder i koncernen er derefter løbende gået over til Pageros tjenester.”

”Implementeringen har været meget ukompliceret, og som det hurtigste er opkoblingen foretaget og tjenesten taget i brug et døgn efter anmodningen. Tidspunktet for opkobling af et af selskaberne kom lidt overraskende – også for os selv, og ved årsskiftet 2016-2017 havde vi behov for hurtigt at få alt på plads. Efter et døgn var flowet i gang. Det, synes jeg, er rigtig godt handlet.”

Rekordhurtig opkobling uafhængigt af system

”I forbindelse med implementeringen begyndte vi også processen med at overgå til samme økonomisystem for hele selskabet”, fortæller it-chef for Renta Group, Antti Nuutinen. ”Vi har foretaget integrationer i flere omgange og på meget kort tid – både for udgående og indkommende fakturaer. Opkoblingen af de indkommende fakturaer er desuden inkluderet i implementering af et nyt økonomisystem. Indkøbsfakturaerne kommer ind og bearbejdes i Palette Arena. Vores egne salgsfakturaer bliver sendt fra to forskellige systemer: TK-Vuokrat og Lixani.”

”Uanset hvilket system, der har været tale om, har opkoblingen fungeret lige smidigt hver gang. Det bedste ved det hele er, at implementeringen af tjenesterne blev gennemført med rekordfart. Når projektet kunne gennemføres så nemt, skyldes det blandt andet Pageros ekspertise. Under hele projektet fik vi hjælp af den samme person, der vidste, hvordan det skulle foregå. Pageros fleksibilitet og hurtige tilbagemelding har absolut været de største forskelle sammenlignet med de erfaringer, vi har fra tidligere projekter.”

Leveringssikkerhed og reduceret arbejdsbyrde

”Fordelen ved e-fakturering er frem for alt hurtig og sikker levering – både med hensyn til indkommende og udgående fakturaer. Generelt forenkler outsourcing af fakturalevering og scanning virksomhedens interne processer mærkbart, fordi man ikke behøver at holde styr på forsendelse og levering”, konstaterer Lauri Matikainen. ”Maskinudlejning er en fakturaintensiv branche, og transportvolumenerne stiger hurtigt i takt med, at virksomheden vokser. Det ville være ekstremt besværligt at skulle varetage scanningen og posthåndteringen selv. Med Pageros løsning er håndteringen meget enkel og omkostningseffektiv.”

”Implementeringen har været meget ukompliceret, og som det hurtigste er opkoblingen foretaget og tjenesten taget i brug et døgn efter anmodningen.”

Miljøvenligt valg og fakturaer i det format, kunderne ønsker

”Til fordelene ved e-fakturering hører naturligvis også grønne værdier – det sparer både papir og natur. Det er selvfølgelig et valg, man foretager, og vi satser stort både på det indkommende og udgående flow for at øge andelen af e-fakturaer.”

”En anden ting, vi virkelig sætter pris på, er, at vi ved hjælp af Pagero kan sende samtlige fakturaer i det format, vores kunder ønsker. Med Pageros tjenester kan vi eksempelvis sende fakturaer i PDF-format via e-mail direkte fra vores økonomisystem.”

Hurtig responstid og hjælp ved behov

”Vi sætter også pris på adgangen til Pageros support og deres hurtige responstid. I praksis er vi en start-up virksomhed, der arbejder i hurtige cyklusser, og det kræver øjeblikkelig handling. I betragtning af det kan man roligt sige, at Pageros arbejdsmetode har passet rigtig godt til os.”

Vækstplaner med en og samme leverandør

Rentas kundekreds er meget bred og består af forbrugere, byggefirmaer, servicesektoren, industri og så videre, fordi der er behov for maskiner inden for mange forskellige brancher. Koncernen har i øjeblikket kun virksomhed i Finland, men der indgår også andre markeder i vækstplanerne.

”Renta Groups vision er at skabe en international maskinudlejningskæde med sæde i Nordeuropa”, siger Lauri Matikainen. ”Det er vores mål at være den mest moderne aktør på markedet, og vi udvikler også stadig forskellige digitale tjenester til at forbedre kundeoplevelsen for vores kunder. Med Pagero fungerer tjenesterne med hjælp fra en og samme tjenesteleverandør uanset marked.”

renta group secondary

Om Renta Group

Renta Group er en nystartet finsk udlejningskæde med entreprenør- og arbejdsmaskiner, der startede i begyndelsen af 2016, da de tre kendte markedsaktører, Telinekymppi Oy, Kehä-Kone Oy og Jascoa Oy, blev lagt sammen til en virksomhed. Virksomheden tilbyder moderne entreprenør- og arbejdsmaskiner, stilladser, vejrsikring samt logistik-, anlægs- og demonteringstjenester til professionel brug. Koncernen har i øjeblikket 130 medarbejdere, og omsætningen i 2016 udgjorde 20 MEUR.

2017-09-19T09:46:08+00:00 9 May 2017|Ikke-kategoriseret|